--
.

Fotowedstrijd "Jazz en de Walvis in beeld"

In augustus organiseren we een mooie fotowedstrijd samen met Jazz en de Walvis.

Architectuur, jazz en fotografie hebben, vooral in zwart-wit, een lange traditie.
We willen onze klanten en enthousiaste fotomakers uitnodigen om hun steentje bij te dragen aan deze traditie door muziek en architectuur in onze buurt mooi in beeld te brengen.

Hoe doe je mee?

Stuur je tofste, gekste of mooiste foto die een relatie heeft met Jazz en de Walvis.

Een foto die je hebt gemaakt op één van de voorgaande edities, een foto van één van de gebouwen in het Oostelijk Havengebied. Of een foto van jou met je muziekinstrument. Of met je goudvis.
Alles mag, zolang het beeld op één of andere manier een link heeft met het festival.

Dus ga snel aan de slag en stuur je foto’s uiterlijk 31 augustus naar win@jazzendewalvis.nl. De winnaars maken we bekend in de eerste week van september.

Wil je meedoen met een foto die je alleen op film, negatief of dia hebt? Geen probleem, breng deze langs en we digitaliseren het gratis voor je.

Wat kun je winnen?

1e prijs: Fine-Art vakafdruk, ingelijst

Een mooie foto verdient een mooie plek aan de muur. We drukken de foto af op fine-art, dat een rustige uitnodigende uitstraling heeft.

Vervolgens wordt de foto opgeplakt op 1.5mm zuurvrij karton zodat de afdruk over 10 jaar nog steeds strak in de lijst zit.

We kiezen een mooi zuurvrij passe-partout uit van de Nederlandse fabrikant [ Moorman ] en plakken hem daaronder.

Het belangrijkste voor de lijst is het glas, net als bij een lens of een bril. Daarom gebruiken we hoogwaardig 70% UV-werend Artglass; dit is een "Perfect White Clear" museumglas dat je bijna niet ziet.

Tenslotte kiezen we, afhankelijk van de foto, een mooie houten lijst van bijvoorbeeld de Nederlandse fabrikant [ Decal Frame ] .

Jazz en de Walvis

Bovendien krijgt de winnaar een uniek t-shirt met het Jazz en de Walvis logo dat toegang geeft tot alle concerten op 10 september.

Kijk snel op het [ programma ] waar je die dag naar toe kan.

2e prijs: 1x Fuji single-use camera

Voor sommige een goede jeugd herinnering, voor andere nog onbekend; echt fotograferen met film, maar dan zonder dat je meteen weer een camera aan hoeft te schaffen. Of gewoon handig voor naar het strand zodat je je kostbare spullen niet mee hoeft te slepen.
En als je rolletje dan vol is, vergeten zijn wat er allemaal op zou kunnen staan. Gewoon weer eens verrast worden.

Als één van de laatste labs in Amsterdam die nog zelf films ontwikkelen gaan we natuurlijk goed voor je film zorgen. Deze film met 27 opnames wordt gratis voor je ontwikkeld en afgedrukt, naar keuze op glans of mat, met of zonder witte rand, op echt belicht fotopapier, net als vroeger.

We doen dit zoals we dat al ruim 27 jaar doen; per foto goed beoordeeld, met kleur- en belichtingscorrecties waar nodig en mogelijk.

We weten dat je die echte sfeer ook wilt delen met je vrienden, dus krijg je deze foto's ook gratis digitaal mee, op hoge resolutie.
En ook hier zoals het hoort: elk bestand heeft het nummer van de film en het negatief en is gedraaid als dat nodig is. Zo heb je je spullen meteen goed georganiseerd en kan je het later snel terug vinden.

3e prijs: foto op canvas, beker, thermosfles of notitieboekhouder

Canvas blijft een geweldige manier om een foto aan de muur te hangen: geen lijst nodig, licht van gewicht en niet duur.

Ons nieuwe glanzende canvas heeft een diepere zwarting voor een beter contrast, vooral erg mooi bij zwart-wit foto's.

Voorwerpen die je iedere dag gebruikt van jezelf maken met je eigen foto's; dat kan bijvoorbeeld met een beker, thermosfles of notitieboekhouder.

Bekers

We hebben een grote collectie bekers (klik hier voor een overzicht) in allerlei kleuren en stijlen waar je uit kunt kiezen.

Thermosfles

Deze thermosfles heeft een inhoud van 500ml. Door het tuitje aan de bovenzijde kan er makkelijk en zonder morsen gedronken worden.

Notitieboekhouder

Altijd je boodschappenbriefje bij de hand, ook als je telefoon leeg is. Of de grote versie op A5 formaat. De inhoud kan je bij beide vervangen.